1 april 2024

WCG heeft in maart 2024 de handtekening mogen zetten onder de partnerovereenkomst voor het Mendix Independent Software Vendor (ISV)-programma.

Het Mendix ISV-programma biedt WCG een low-code applicatieplatform waarmee we tegen een interessant kostenmodel snel complexe webapplicaties kunnen ontwikkelen voor de digitaliserende groothandel.

Mendix is door de jaren heen uitgegroeid tot het toonaangevende low-code applicatie ontwikkelplatform dat consequent als leider rechtsboven in de ‘Gartner Magic Quadrant’ te vinden is.

Het partnership met Mendix geeft ons de mogelijkheid om nieuwe innovatieve applicaties te ontwikkelen, die o.a.:

  • Inzicht en controle geven op de digitale data- en processtromen van een groothandel;
  • Traditionele bedrijfsprocessen en informatievoorziening transformeren naar online ‘self-service’ toepassingen en diensten;
  • Groothandels laat inspelen op veranderingen door snel applicaties te ontwikkelen op specifieke bedrijfsprocessen waar de bestaande standaard applicaties in het landschap geen oplossing kunnen bieden.

Met de ontwikkeling van deze WCG Apps kunnen we groothandelsorganisaties helpen sterke een duurzame posities op te bouwen in een snel veranderende en meer digitaal gedreven waardeketen. We kunnen hiermee de volgende stap zetten in de ontwikkeling van ons concept: De Digitale Groothandel.

We verwachten begin mei de eerste ontwikkelde webapplicatie op te kunnen leveren. Daarnaast gaat de WCG App voor het verkrijgen van inzicht en controle op de digitale data- en processtromen voor de zomer het levenslicht zien.