We zijn op zoek naar jou

Ben jij die gedreven data- en procesintegratie specialist die ons team komt versterken?

Ben jij helemaal op je plek als je de diepte in kunt, als je kunt analyseren, doorvragen en alle ‘nitty-gritty’ naar boven haalt? Word je er enthousiast van het omzetten van analyses in oplossingen die medewerkers van groothandels helpen makkelijker, beter en sneller te werken?

Je bent geen pure softwareprogrammeur of -engineer, maar thuis in de IT-tools voor integratie en datacommunicatie. Als wij zeggen: “op het snijvlak van IT-technologie en bedrijfsprocessen”, zeg jij volmondig “ja!”. Je kunt goed analyseren en ontwerpen maar het ook zelf realiseren. Je vindt het bedenken en maken van apps voor consumenten leuk, maar oplossingen voor bedrijven nog veel leuker en interessanter.

Je past beter in een klein en informeel team dan in een grote corporate organisatie. Je wil ook graag werken in een bedrijf dat de ambitie heeft te groeien, maar dit niet alleen relateert aan omvang.

WCG - Vol Vertrouwen Veranderen.

Onze klanten weten heel goed dat ze moeten transformeren naar een groothandel gebaseerd op data. Marktplaatsen, waardeketens en consumentengedrag digitaliseren immers snel en ze willen hierin mee.

De sleutel tot hún succes zit in de digitale verbinding van mensen, processen en systemen. Wat klanten vooral bezighoudt is de vraag: “maar hoe dan?” WCG helpt ze hier graag bij.

De materie is complex en technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Daarom focussen wij ons volledig op het digitaliseren van groothandels. We weten de waarde van technologie te maximeren door deze te verbinden met de strategie.

Eventuele proces- en organisatorische veranderingen die hieruit voortvloeien begeleiden we vanzelfsprekend ook. Naast hoogwaardig advies leveren we software-oplossingen voor datamanagement en -integratie.

We werken samen met de klant aan oplossingen, als één team. Want wij hebben de wijsheid niet in pacht. Daarom stimuleren wij het delen van kennis van en inspirerende ervaringen.

WCG helpt klanten aan het zelfvertrouwen om te blijven veranderen. Zij zien de kansen van de digitale groothandel, én wij zorgen er samen voor dat ze die kunnen pakken.

Wat neem je mee?

 • Minimaal HBO analytisch denk- en werkniveau, bij voorkeur in de richting van bedrijfskunde & informatica.
 • Ervaring met data-, procesintegratie.
 • Je bent thuis in het werken met datacommunicatie- en integratieprotocollen zoals XML, SOAP, REST, EDI, API, etc..
 • Bij voorkeur heb je ook ervaring met Enterprise Service Bus (ESB) technologie voor het transformeren en transporteren van data.
 • Kennis van Javascript/Groovy spreekt in je voordeel.
 • Je bent bekend met tools om data te mappen, te integreren en te testen, zoals Altova MapForce, XMLspy, Postman enzovoort.
 • Je houdt ervan om bedrijfsprocessen diepgaand te analyseren en om te zetten naar IT-oplossingen en verbindingen tussen data, systemen en processen.
 • Kennis en ervaring in de groothandelsprocessen is zeer welkom. Is dit nog niet aanwezig dan in ieder geval de ambitie en het vermogen je hierin verder te ontwikkelen.
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed om op een zelfstandige en professionele wijze mondeling en schriftelijk met klantrelaties te communiceren.

Belangrijkste competenties:

 • Je neemt initiatief.
 • Bent analytisch sterk.
 • Je wilt blijven leren.
 • Je bent assertief en weegt belangen goed af.

Wat bieden we?

Veelzijdig werk bij een nog jonge onderneming in een dynamische omgeving. Onze cultuur is informeel, warm, collegiaal en inspirerend. Je komt terecht in een moderne, platte organisatie waarin je verantwoordelijkheid krijgt en kunt nemen. We bieden je de kans om jezelf en onze oplossingen verder te ontwikkelen.

Specifiek op jouw vakgebied moet je denken aan het vinden en realiseren van oplossingen die backoffice applicaties met systemen en online marktportalen verbinden. Of het slim digitaliseren en automatiseren van handmatige processen, of het mogelijk maken van transacties tussen systemen en webservices.

Je kunt leren van collega’s met specifieke kennis en ervaring in strategie, proces- en bedrijfsvoering, datamanagement en marketing. Je krijgt één collega die zich, net als jij, bezighoudt met data- en procesintegratie.

Het gaat om een functie van 40 uur per week in een vast dienstverband. Het salaris is in lijn met je kennis en ervaring. Een goede mobiele werkplek en -telefoon worden geregeld. Eventuele reiskosten worden vergoed. We hebben oog en budget voor jouw verdere opleiding, coaching en ontwikkeling.

Geïnteresseerd?

Mail jouw persoonlijke levensloop en motivatie

Je mag uiteraard ook bellen als je vragen hebt over de job.

Jeroen Philippi mobiel bereikbaar op: +31 (0)6 50250429

Edwin Nijssen
Edwin Nijssen
Integratie & probleemanalyse

"Marktdynamiek en groei gaan vaak gepaard met uitbreidingen binnen het applicatielandschap. De implementatie is vaak een uitdaging door het verschil in de architectuur. De communicatie tussen verschillende applicaties laat dan te wensen over en aanpassingen vanuit de leverancier zijn vaak te kostbaar. Door de gewenste datastromen binnen het applicatielandschap in kaart te brengen, kan een generieke communicatie opgezet worden tussen applicaties die een verdere groei tevens flexibel ondersteunt."

Gert-Jan van Schie
Gert-Jan van Schie
Data-integratie & stuurinformatie

"Het applicatielandschap binnen groothandels is de laatste jaren in omvang gegroeid. Het is een combinatie van verschillende systemen geworden die vooral goed met elkaar moeten samenwerken en veel data uitwisselen. Dit geheel kan een lastige puzzel zijn. Samen met de klant deze puzzel oplossen zie ik als mijn uitdaging. Daarnaast streef ik ernaar de data die voorhanden is optimaal te benutten zodat groothandels betere besluiten kunnen nemen. Het bedrijf niet alleen sturen op basis van onderbuikgevoel, maar op basis van inzichten en de juiste cijfers."